Rotarys cserediákunk a Brazil TV-ben!


2011. July 25. - halasz

Rotarys cserediákunk a Brazil TV-benÉrdekes dolgokat hozhat az élet a cserdiákjaink számára. A jelenleg Brazíliában kint lévő ifjú diákunknak, Deák Tamásnak érdekes kalandban volt része, amikor egy TV-s főzőműsor közepén találta magát.

Az ifjú fogadó családja Assisban Rosely és Henrique Belinotte. Az apa gyakran maga is főz hétvégéken amikor az ideje engedi.

A "mi gyermekünk" reggel, mikor kibotorkált a szobájából, látta, hogy a papa főz, aki azt mondta, hogy Tomika, (ott mindenki így hívja) vágd már föl a hagymákat. Így indult a dolog. Aztán láthatóan sikeresen együtt tudtak dolgozni, mert Tomi kukta is bekerült abba a főzőműsorba ahol eredetileg csak a Henrique vett volna részt. Ez egy rendszeres TV műsor, ami a műsorvezető szerkesztésében egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételeket mutat be.

A műsor az interneten is megtekinthető :-)

A Papa büszkén feszít a karácsonyra kapott névre szóló magyar focimezében. A műsorban Magyarország is többször szóba kerül. A Belinotte családnál lakott ez időben Raul cserediák is Mexikóból. A sorozat következő részben őt is megszólaltatják.

Így lesz nemzetközi egy műsor, és sikerül megvalósítani a Rotary célkitűzését. Az is igazolódik, hogy a cserediák bizonyos fokig az országa "követe", akin keresztül az ott élő emberek megismerhetnek más "egzotikus" országokat, szokásokat.

Reméljük ezen kis apró lépések, gesztusok hozzájárulnak ahhoz hogy kis hazánkról az ilyen távoli helyeken is pozitív kép alakulhasson ki.

Tags

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real