Zenei készségfejlesztő foglalkozás Rotarys támogatással


2011. June 24. - halasz

Zenebölcsi fejlesztő játékok átadásaA nyíregyházi Rotary Club támogatása révén újabb készségfejlesztő eszközökkel gazdagodott a Hajdú Ágota zenetanár által vezetett  zenebölcsi, zeneovi foglalkozás, zenés előadás. A 200.000 forintos támogatás a Rotary Foundation segítségével és a klub saját erejéből jött létre.

A zenei tevékenység, játék során a gyerekek egy olyan folyamat részesei, melyben megtanulnak hallgatni és egymásra figyelni. Lehetőségük van képességeik tehetségük kibontakoztatására. Megtapasztalják igényeiket és korlátjaikat, érzelmeiknek kifejezésmódot találhatnak. Személyiségük fejlesztésének is sokoldalú lehetőséget kínál a zene. A zenei nevelés befolyásolja a jellem kialakulását. Pozitív lelki, intellektuális és szociális hatásai vannak. A zenélő gyerekeknek javul a szociális viselkedése és a zene hatásainak köszönhetően egyéb, nem zenei készségeik is fejlődnek. A zenei nevelés kimutathatóan hozzájárul az agresszió csökkentéséhez, a zene tapintatosságra és odafigyelésre tanít, koncentrációra, önuralomra nevel.

A Nyíregyházi Rotary Club nemzetközi pályázati forrásból valamint saját hozzájárulásából fejlesztő játékok vásárlásával tette lehetővé az eddigi tevékenység gazdagítását, különböző korosztálynak szóló zenei készségfejlesztő foglalkozások fejlesztését.

A fejlesztő játékok kellemes időtöltést jelentenek az egész családnak, hiszen azok egyre nehezebb fokozatai kihívást jelentenek a felnőtteknek is. A program egy tartalmas, több generációnak szóló családi kikapcsolódását segít elő.

A játékokat Hajdú Ágota, a Vikár Sándor Zeneiskola népzene tanára használja különböző intézményi és civil szerveződések alkalmával életre keltett programokon. (zenebölcsi, zeneovi foglalkozás, Kakaó-bérlet hangversenysorozat, zenés játszóház a Csiriptanyán...)

A játékokkal első alkalommal júliusban szerdánként, a "Hang-köz" című zenei rendezvénysorozaton találkozhatnak a gyermekek a Luther-házban található Kávé-Láz kávézóban.

Időpontok: július 13. ;20; 27.  17.00 órai kezdettel.

További információk:
- http://hajduagota.freewb.hu/
- Hajdú Ágota, agota.hajdu@gmail.com
- www.rotary-nyiregyhaza.hu

 

A rendezvényről készül képek a galériában tekinthetők meg

 

 

 

Tags

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real