Emléktábla az alapítók tiszteletére


2016. január 16. - Olajos

rotary_emlektabla.png

A Rotary Club nyíregyházi szervezetének alapítóira emlékeztünk 2016. január 14-én. 1934-ben ezen a napon alakult meg a klub, amit a Hotel Korona homlokzatán felavatott emléktáblával jeleztek a város rotarystái. A karitatív célok és a baráti kapcsolatok ápolása már a kezdetekkor kiemelt szerepet kaptak a helyi szervezetben, amit sajnos a világháború és a hozzá kapcsolódó politikai vihar négyévi működést követően megszüntetett.

A megemlékezésen Fekete Tibor alelnök köszöntötte a megjelenteket, köszönetet mondva a jelenlegi tagoknak és a Hotel tulajdonosának, hogy hozzájárultak az emléktábla megvalósulásához.

Diczkóné Unterer Mónika, az EarlyAct Nyíregyháza vezetője által felkészített gyerekek rövid verssel észültek, majd dr. Bordé Katalin adott rövid történeti áttekintést a Rotary magyarországi és nyíregyházi megalakulásáról, működéséről. Majd az újjáalakult klub alapító tagjai közül Urbán Lajos szólt a jelenről, az utóbbi néhány év sikeres működéséről és ez évi terveinkről. Szavai szerint „büszkék lennének az alapítók a mai tagok tevékenységére".

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real