A gyerekek elfoglalták a játszóteret!


2016. szeptember 01. - Olajos

jatszoter.jpg

"Ezen a játszótéren gyerek és gyerek között nincs különbség. Ezért nagyszerű!" E szavakkal adta át Dr. Kiss Ferenc, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke a gyerekek számára a parkot, melynek egyedisége pont abban jelenik meg, hogy megvalósítja az esélyek egyenlőségét a gyerekek körében.

Az átadáson megjelent és beszédében üdvözölte a város újabb büszkeségét, az „Esélyegyenlőség játszóterét" város vezetője, dr. Kovács Ferenc polgármester, mellette a fő támogató Elektrolux képviseletében dr. Gönczy Sándor, Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületének elnöke, valamint a megvalósítás ötletgazdája és főszervezőjeként a lehetséges (és azon túli) minden erőt megmozgató Pták István, a Rotary Club Nyíregyháza előző elnöke is.

... „A gyenge ember vár a nagy lehetőségre, az erős megteremti azt. Ilyen csodák vannak Nyíregyházán" - mondta dr. Kovács Ferenc, kiemelve, hogy reményei szerint egy új közösségi térként teljesedik ki a park, elégedett gyerek zsivajától hangosan jelezve a Rotary Club újabb sikeres projektjének helyét.

dr. Gönczy Sándor kiemelte beszédében, hogy az Elektrolux jelmondatának megvalósulásaként tekint a létesítményre, miszerint a cél, hogy „minden nappal tegyük jobbá az emberek és a bolygónk életét!"

Balogh Zoltánné, a mozgáskorlátozottak nevében üdvözölte a kezdeményezést, remélve, hogy egyre kevesebb lesz az olyan gyerekek száma, akik ilyen játszóeszközökre kényszerülnek betegségükből eredően.

A köszöntőket követően a nyíregyházi Early Act-os gyerekek rövid műsorát tekinthette meg a nagy számú érdeklődő közönség és végre szabaddá vált a tér, birtokba vehették a parkot a gyerekek.

Büszkék vagyunk a munkánkra, amit megerősít bennünk nagyon sok elismerő mondat, melyet ismerősöktől és ismeretlenektől is kaptunk. De a legnagyobb elismerést egy „elkapott" e-mail bejegyzéssel tudjuk jelezni, melyet a nyíregyházi rotarysták kaptak, s dr. Kiss Ferenc elnökünktől eredt az átadási ünnepséget követő napon:

„Tegnap este meglátogattam a játszóteret, (...) a gyerekek panaszkodtak, hogy sorba kell állni...:)) Ezt nagy öröm volt hallgatni. Nagy élet volt a téren!"

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real