Légy Te is életmentő!


2015. október 17. - Olajos

ujraelesztes_film.jpg

Október 16-ára, az Életmentés világnapjára időzítve mutatta be klubunk azt a néhány perces filmet, mely a nemrég átadott - és a nyíregyházi Piac csarnokban elhelyezésre került - defibrillátor készülékhez kapcsolódva bemutatja azt a néhány percet, mely életmentő lehet adott esetben egy-egy ember életében. A film példás összefogás eredményeként született, melynek részese a Rotary Club Nyíregyháza mellett az Egészségügyi Alapellátás Igazgatóság, a Nyíregyházi Televízió, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Móricz Zsigmond Színház.

A film a Móricz Zsigmond Színház művészeinek és a Nyíregyházi Televízió szakmai stábjának köszönhetően egy életszerű helyzetet mutat be, melyben a Piac bejáratánál egy ember rosszul lesz, elájul, ezt észlelve a járókelők közül veszi a bátorságot valaki és segít embertársának az életben maradásában a mentők kiérkezéséig. Mindez követhető, látványos módon, a defibrillátor készülék használatával történik.

A szervező munka oroszlánrészét Pták Istvánnak, a Rotary Club Nyíregyháza elnökének kellett felvállalni, de köszönet jár Csikós Péternek is, aki az Egészségügyi Alapellátás Igazgatóságának vezetőjeként és ötletadóként szakmai tudásával segítette a film elkészültét.

Köszönetet mondunk a Móricz Zsigmond Színhát művészeinek és a Nyíregyházi Televízió munkatársainak, akik - díjazás nélkül is - legjobb tudásukat adták. Ezzel is lehetőséget biztosítva ahhoz, hogy a film a lehető legszélesebb körben, intézmények, iskolák és mindazok számára elérhető legyen, akik fontosnak tartják üzenetének terjesztését: Légy Te is életmentő!

foto: szon.hu

dr. Olajos József

 

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real