Legyél Te is életmentő! - filmajánló


2015. november 22. - Olajos

defibrillator_dvd_borito.jpg

A Nyíregyházi Rotary Club az újraélesztés világnapjára elkészítette országosan és talán Európában is egyedülállónak mondható, 3 és fél perces filmjét a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás Igazgatóságával közösen az újraélesztés és a defibrillátor használatának elősegítése érdekében!

2015. október 16-án, az Újraélesztés Világnapján mutattuk be a filmet a nyilvánosságnak, a médiumoknak.

┌ 

Három hét alatt több mint 50 ezren posztolták Facebookon,18 ezren nézték végig a három és fél perces filmet.                 

Rövid időn belül életre kelt (!), melyet az is bizonyít, hogy németországi testvér klubunknak bemutatva már a német Rotary Clubok is terjeszteni szeretnék! A bajor alkormányzó felkért minket az együttműködés kidolgozására.

A nyíregyházi Rotary Club a nemzetközi megjelenésre való tekintettel a napokban elkészítette a film angol és német nyelvű változatát, melyet a világ rotaristáinak is szeretnénk bemutatni. Siketnéma társaink részére jeltolmácsos változatot is készítettünk.

Nyíregyháza város területén már 29 db defibrillátor található, de közvélemény kutatás alapján az emberek jelentős része fél, illetve nem merné használni a készüléket, nehogy nagyobb gondot okozzon a rosszul lett embernél, mint ami kialakult.

Információhiány miatt az újraélesztést még mindig mellkas kompresszió és szájon vagy orron át történő lélegeztetéssel kötik össze. A fertőző betegségektől félve ezért a földön fekvő ember mellett inkább elmennek észrevétlenül, közönyösen.

┌ 

Ez a film egyszerűen és érthetően mutatja be az újraélesztés folyamatát, a defibrillátor egyszerű működését, így mindenki számára közérthető és megnyugtató lesz a későbbi használat.

Ez a film egyszerűen és érthetően mutatja be az újraélesztés folyamatát és a defibrillátor egyszerű működését, így mindenki számára közérthető és megnyugtató lehet a későbbi használat.

A film rövidsége lehetővé teszi akár a társadalmi célú hirdetést, akár közintézményekben vagy iskolákban történő folyamatos vagy rendszeres vetítést is. Munkahelyeken akár munkavédelmi oktatás részét is képezheti.

A nyíregyházi Rotary Club nevében arra kérlek Benneteket, hogy segítsétek a film országos terjesztését! Ismerjék meg minél többen, hogy milyen egyszerű egy újraélesztés folyamata és a defibrillátor használata!

Ezzel az ismerettel „Legyél te is életmentő!" Az élet a legdrágább kincs! Karácsony közeledtével nem is lehetne nemesebb szándéka senkinek, mint hozzájárulni ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat embertársaink környezetében. Ha bajban vagyunk, legyen, aki segítsen és tudja, hogy mit kell tennie, hogy kell életet mentenie!

┌ 

Arra kérünk minden magyarországi Rotary, Inner wheel és Rotaract Clubot, támogató cégeket, szervezeteket, hogy az ünnep közeledtével vásároljatok 10-20 db DVD filmet és ezt városotokban juttassátok el karácsonyi ajándékként iskoláknak, közintézményeknek és a már defibrillátorral rendelkező helyeknek!

A film borítóján lehetőséget biztosítunk saját Rotary megjelenésetekre, ezzel is hirdetve az egységes összefogást és a segítő szándékot! (Igény esetén a rendelt darabszámnak megfelelően költségtérítés nélkül készítjük el a matricát).

A filmet ajánlja Csóka Imre, a Rotary Magyarország Kormányzója, valamint

dr. Kiss Domonkos, a Magyar Resuscitatios Társaság elnöke is.

A DVD támogatói összege 5000 Ft/db (minimum 10 db rendelés esetén). A rendelést ptakistvan1965@gmail.com e-mail címre legyetek szívesek elküldeni! Szállítási költség díjtalan.

Barátság és összefogás reményében:                                                  Pták István elnök

                                                                                                                     Rotary Club Nyíregyháza

 

 

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real