Nagy sikerű kerékpártúra Tiszabercelen


2010. augusztus 09. - halasz

Az elmúlt hétvége programja volt a közös kerékpártúra Tiszabercelre. Sajnos az első próbálkozásunkat pár hete elmosta az eső de szerintem nem jártunk rosszul az augusztus 7-ei szombati nappal sem. Az időjárás hálistennek kegyeibe fogadta a kis csapatot.


 

A reggel 8 órai gyülekezőkor még kicsit aggódva figyeltük az égboltot. Enyhén felhős borult időjárás fogadta a társaságot. A csapat két részre szakadva indult ugyanis elnökünknek illetve Maleczki Péternek a sóstóhegyi indulás volt a megfelelőbb. Ők Kótajon át értéke el a nyírszőlős utáni kereszteződésnél található csatlakozási pontot. Itt egy kis testmozgásban volt része a férfiaknak ugyanis egy fiatalamber a ladájával hogy-hogynem árokba csúszott s nekünk kellett műszaki mentést biztosítani. A feladatot  egy kamionos és brutális férfierő segitségével könnyedén megoldotta a csapat. Sajnos a nagy nyüzsgésben senkinek nem jutott eszébe ezt fotón is megörökíteni. :-)

A kis testmozgás után újult erővel folytattuk az utat Buj felé ahol a faluvégén kurta kocsmában (egyébként Sarki Kocsma névre hallgatott) mindenki elfogyasztott némi frissítőt. Bujtól már szinte repültek a kerékpárok mivel éreztésk a Tisza és az ebéd közelségét.

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom kellemes volt a megérkezés. Hát még a leszállás a bringáról!

A Kérész kikötőhöz már korábban megérkezett Tour de Bercel csapattal (Bojti Pista+Bojti Pista+Dávida Máté) egyesítve erőinket helyet foglaltunk a kompon számunkra megterített asztaloknál. Gyönyörű a kilátás innen a tiszára!

Némi pihenő után következett a nap egyik fénypontja az ebéd. Pálinka "welcome drink" után minden egyes fogás előtt ahhoz illeszkedő különleges bor degusztációs menüsorban volt részünk.

füstölt márnaszelet, hagymaleves, rétestésztába burkolt csülök ... és még sorolhatnám. Azt hiszem mindnekinek elnyerte a tetszését a Futkos Attila (cim a szerkesztőségben) nevével fémjelzett műintézmény :-) Ezúton is köszönet neki a felejthetelen élményért!

Egy kis pihi után meglátogattuk a szomszédban éppen akkor zajló Halászlé Főző versenyt s a mellette található muzeális szivattyútelepet.

Némi ejtőzés után elindult  a kis csapa a töltésen hazafelé. Visszafelé Ibrány, Nagyhalász útvonalon közelítettük meg nyíregyházát. Itt ki-ki kedvére megálhatott fagyizni, sörözni :-)

Remélem a lelkes kis csapat ismét rávehető, hogy legközelebb hasonló kihívásoknak álljon elébe s talán a további Rotarys társaink is kedvet kapnak majd a kerékpározáshoz.

Címkék

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real