Ősbemutató a Móricz Zsigmond Színházban


2009. február 16. - halasz

Tünde@csongor.huA március 6-i előadást – ezen az egy napon – a nyíregyházi Rotary Clubbal összefogva játssza a színház. A március 6-i jegyek eladásából befolyt összeget a klub sérült, nehéz helyzetben levő gyermekek és gyermekintézmények támogatására használja fel.

A darabot az országszerte ismert táncművész és rendező Ladányi Andrea állítja színre. A klasszikus szöveg jellegzetesen mai környezetben, a tánc, a mozdulatok és a líra nyelvén, huszonegyedik századi álomként jelenik meg a szerelemről, vágyakozásról, küzdelemről és egymásra találásról..

Tünde@csongor.huLadányi Andrea a hazai és nemzetközi táncművészet kiemelkedő alakja. A Móricz Zsigmond Színházban már több sikeres munkát készített, a „Grafitti angyala” c. táncszínházi előadás több rangos fesztiválon nyert díjat. Ladányi Andrea több neves hazai társulattal is dolgozott már (Vígszínház, Bárka, Szegedi Nemzeti Színház), sőt, legutóbb a 2008-as évadban prózai színészként érdemelte ki a magyar színikritikusoktól a legjobb női alakítás díját „Az öreg hölgy látogatása” főszerepéért.

Ladányi Andrea pályafutását 1980-ban kezdte, a Győri Balett tagjaként, 1986-tól szabadúszóként Kanadában, majd Finnországban dolgozott. Kiváló, egyedi stílussal rendelkező táncművészként mind a modern, mind a klasszikus stílusban és technikákban otthonos. A 90-es évek végén saját társulatot hozott létre L.A. Dance Company néven.

A nemes cél érdekében a klub minden színházszerető, a modern mozgásszínházat, és az új utakat kereső, szuggesztív látványvilágú előadásokat kedvelő nézőt szeretettel vár.

További információ és jegyértékesítés a március 6-i előadásra: Ördögh János (20-965-2402), Márkus László (30-915-2371)

Címkék

Nyelv választó

1% reklám

Make Dream Real